I noen tilfeller er jeg veldig opptatt av detaljer, som når jeg er hos min storesøster, og kan fryde meg over kakene hennes. Ikke bare har hun med den ekstra lille ingrediensen, som gir den helt rette smaken, men estetikken er også på plass. Lenge før gaffelen føres til munnen og smaken treffer tungen har nytelsen begynt. Hun husker på disse små tingene, som gjør det lille ekstra.

Rosebuketten jeg har foran meg, med delvis visne roser, er et annet eksempel. Å se hvordan livet endrer seg gjennom blomster, det liker jeg godt. Særlig avskårne, som står inne på stuebordet. Det er så lett å følge med på dem, hvordan de utvikler seg fra knopper eller nyutsprungne til visne, som slipper kronbladene. Og, midt i denne elendigheten, som det jo tross alt er, livet dør jo, så dukker det opp friske blader, nye skudd. Dette er herlige detaljer, som beriker meg. Det er ikke slutt, noe nytt oppstår! Før eller siden tar lukten av forråtnelse over, siden stilkene også gir slipp, og råtner, så da må buketten i komposten. Men, inntil da, mye spenning å aktivere seg med!20170828_084801

Toner og klanger er også spennende, hvordan nyanser skapes av små variasjoner, og treffer følelsene på litt ulike måter. Når det i tillegg skjer noe uventet med en rytme, da er musikken full av detaljrikdom. For meg er det mye slik magi i folkemusikken. Jeg tenker spesielt på internasjonal folkemusikk vi hører på Borg internasjonale folkedansklubb https://nb-no.facebook.com/137021949704636/photos/137022053037959/ . (Legg merke til at jeg snek inn reklame for klubben min her, en fiffig detalj – OG, det er ledig plass i ringen!!!)

Så er det disse detaljene jeg ikke legger merke til da, som at en av mine nærmeste har farget og klippet håret og blitt kjempefin, og gjerne ville hatt et kompliment… Eller at det er blitt hull i sømmen eller under armen på den yndlingsgenseren jeg bare har hatt i 10 – 15 år, og jeg rekker å ha den på flere ganger før skaden oppdages. Flekken på skjørtet, som ikke er spesielt flatterende når jeg oppdager den, og dessverre er det ikke rester fra dagens middag. . Slike ting kan være litt pinlige. Da føler jeg meg rett og slett lite feminin. Og, som den fødte romantiker jeg er vil jeg være feminin. Har tross alt kledd meg i rosa fra topp til tå i barndommen, og latt det lange håret blafre i vinden. Var det fånyttes?

Andre detaljer som jeg ikke nødvendigvis alltid husker, er hvilken farge det er på tannbørsten min, f.eks. Det kan jo være litt ubehagelig. I går før vi skulle ut dro jeg bare kjapt over tennene, og midt i tannpussen oppdager datteren min at jeg pusser tenner med hennes tannbørste. Slike ting er jo ikke så hyggelige, særlig ikke for henne. Hun ble naturlig nok frastøtt av synet, og skal få ny tannbørste i dag. Da gjelder det for meg å huske at hun IKKE må få en grønn tannbørste, siden det er det jeg har nå. Grønn tannbørste! Ikke rosa med blomster, slik jeg i det fjerne øyeblikket trodde.

Å handle byr på mange utfordringer, hva detaljer angår. Å kjøpe en dusjsåpe, f.eks, er en slik utfordring. Om man går å tenker på en vakker svenske, et dansesteg, en frase fra en bok, eller et forestående møte som kan bli skummelt, da er det ikke bare bare å kjøpe en dusjsåpe. Det kan jeg med erfaring fortelle, siden jeg slet veldig med vaskingen her forleden. Såpen lå bare seig på huden, og skummet dårlig. Luktet godt, forsåvidt, men det hjalp lite. Jeg tenkte ikke mye over det, men registrerte at såpen satt igjen i huden da jeg mente å være ferdig skyllet, og sto og tørket meg. Neste gang jeg dusjet skjedde det samme, og da tok jeg en nærmere titt på såpen, som viste seg å være en bodylotion. Slike detaljer skaper hverdagsproblemer, som er mye mindre frydefulle enn de deilige kakene fra i går. Men, jeg lar meg selvfølgelig ikke knekke, må bare finne de rette ordene for å avslutte her, slik at jeg får kommet igang med viktigere ting denne dagen, som å sage litt ved, kanskje.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.