Hva er hjem, og når er vi hjemme? Jeg har i lengre tid følt meg hjemme med en sjelevenn, så hjemme at jeg har hatt hjemlengsel i min egen stue. Til jeg en dag merket at hjem var borte. Jeg kom ikke inn. Døren var stengt. Den psykiske.

Var det bare noe jeg hadde skapt meg, noe jeg lullet meg inn i, fordi jeg ville føle meg hjemme med noen? Jeg tror ikke det. Jeg tror det var gjengjeldt. Men mer komplekst enn jeg ville se. Så jeg har flyttet, hjem til min egen stue igjen. Og slår meg til ro med det.

Jeg har danset i dag, da er jeg hjemme. Det er så deilig med musikken, gleden, menneskene, bevegelsene og flyten. Hjertet er det sentrale, tankene sysler bare med tekniske løsninger som trinn og turer. Det er nærmest magi for meg, badet i indre lykke. Det er som barndom med hjem fylt av lukten av nystekte boller og kokt villbringebærsyltetøy samtidig – på en søndag eller sommerdag hvor alt vi har er tid, og huset er glede.

Hjem er evig. Ikke in eller ut. Ikke travelt eller tregt. Ikke noe å vente på eller noe som har vært. Hjem er inne i oss, tror jeg, og ikke avhengig av andre. Nå skal jeg hvile i meg, mitt hjemme, ikke lengte etter et vårt hjemme. Det eneste jeg oppnår med det er stress. Jeg har et kvinnehjem som rommer flere, og et familiehjem. Det er på tide å nyte det jeg har og ikke grådig hige etter det andre.

Jeg er takknemlig for alt jeg har fått og lært, og gitt, merker at livet er rikere. Selv om dagene ruller og går er jeg fortsatt ikke 50, og trolig vil det bli mange dager framover, så jeg på linje med trær vil kunne se fruktene av alt livet har beæret meg av kunnskap, erfaring, kjærlighet, glede.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.