49ers (leses på engelsk), snakket min eksmann om. Hva var det igjen? Jo, selvfølgelig, amerikansk fotballag fra California. Husker at sønnen fikk en genser av den utvandrede tanta med deres logo på.

49 er et tall i 7-gangen. Det betyr at det er en alder å legge merke til, om man er opptatt av at livet går i 7 års sykluser. Og lillebror har nettopp fyllt 49.

Ved å tenke over det – gikk nettopp opp for meg – er det kanskje nokså interessant med en depresjon i det 49ende året. Er det kanskje mange som opplever det? Eller andre skjellsettende opplevelser? Som behov for store drastiske endringer med jobb- /partnerbytte, flytting, slanking, trening. Endring. Og jeg har tenkt overgangsalder. Fortsetter å tenke hormonendringer, men morsomt å slenge på 7årssyklusen.

Det er det siste tallet før 50. Nærmere 0 enn 100. Runder vi opp til nærmeste 100, vil det altså rundes ned til 0, som kan være veldig heldig i noen situasjoner. Men, har du rukket å bli 49 vil du ikke bli rundet ned til en baby, heldigvis, akkurat som en på 54 ikke vil bli rundet opp til en olding. For, som menneske kaller vi vel de på 100 for oldinger?

Det begynner å bli mer vanlig eller kanskje jeg skulle si normalt, å bli 100 nå. Det betyr kanskje at vi ikke kaller dem oldinger, det må vel være krenkende, og er dessutengammeldags. Gammel, er nok riktig, for er du i 70-åra i dag er du sjelden gammel, mer godt voksen, eldre. Sannelig ikke godt å vite hvilke begreper som passer, men kanskje ikke så viktig med alle disse kategoriseringene heller. Poenget er at selv om tall rundes opp og ned i mange situasjoner gjelder det ikke i samme grad for alder. 49 og 52 kan vel begge være ovale 50, stopper der.

Det hadde vært morsomt om jeg hadde hatt en funfact om noe magisk i naturen som tydelig viste tallet 49, men det har jeg ikke. Er det noen som leser dette OG har det – vær så snill å kommentere, og berik meg!

Bildet er lånt av sarahscoop.com, der kan en lese mer om tallet 49 oppdaget jeg.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.