Jeg har nettopp drukket en kopp kaffe, og oppdaget at noen dråper hadde gått til spille. Hvor de gikk fra, og hva de gikk glipp av sier ikke uttrykket noe om. Når jeg tenker over det, så er det kanskje ikke så ille med noen fraværende dråper kaffe, men hadde det vært sprit… Og jeg hadde vært ung. Og poenget hadde vært å tylle i seg maksimum (før det kom opp igjen). Da hadde det nok vært ille. Men i retur hadde det ikke gått til spille?

Hostesaft, eller d-vitamindråper, dette hadde vært alvorlig. Her sitter jeg og titter på dråpene med største ro, ser hvordan vinduet speiler seg i dem, og morer meg over de ulike formene. Hadde hosten slitt i meg, og dette var de edle dråpene av hostesaft, da hadde nok situasjonen vært en annen. Kanskje jeg hadde forsøkt å redde dem med et sugerør, eller slikket dem i meg? Spilte dråper.

Tenk om det hadde vært etsende stoffer i disse dråpene, at jeg hadde fått sår ved å ta på dem. Ved å ligge her på bordet hadde de gjort skade, laget dype spor i treverket. Da hadde jeg ikke sittet her og grublet over mysteriet.

Det kunne vært blod, sæd, eller spor av høysnue. Blod kunne utløst høyst ulike reaksjoner, sæd likeså. For, skulle jeg tatt en blodprøve eller gitt blod, og blodet havnet på kjøkkenbordet, da hadde det vært spilt. Et kutt i fingeren eller neseblod hadde vel også vært spilt, men mer ekkelt. Sæd på kjøkkenbordet? Da ville jeg vel vasket det raskt bort – i allefall om det ikke var ferske spor av het elskov hvor jeg hadde deltatt. Var målet å bli gravid ville dråpene vært spilt. (Tror allikevel ikke jeg ville gått for sugerør i redningsarbeidet). Så var det denne høysnuen, som kunne etterlatt seg spor. Da er det bare vemmelse ved restene, de dråpene gjør seg kun i lommetørkle eller papir. Dråpene er ikke ønskelige, motdråper kjemper tilbake via nesespray.

Kaffesølet er fortsatt synlig. Jeg får vaske det bort, og ikke gråte over spilt melk. Hvorfor spilt melk, egentlig? Jeg tror statistisk sett det hadde passet bedre med kaffe. Ja, ja, vet jo at det var noe med håndmelking av ku og bøtte som veltet, men morsommere på denne måten. Siden vi ikke har noen ku. Og det er slutt på tiden med håndmelking.1494932164822

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.