Det er sommer, sol og varmt, og snart ferie. Da dukker det opp, dette spørsmålet, hvor skal dere reise i sommer? Og, når det er sommer så trekkes jeg mer mot å reise. Se nye steder, spise mat på ulike serveringssteder, høre ulike språk, bli underholdt av konserter og ikke minst utstillinger. Og, reisene skal helst gi meg fornyet kunnskap. Jeg elsker å lære noe mens jeg er på en reise.

Denne sommeren blir det ikke noe kurs og intensitet over uker, men en familietur til Danmark. Vi skal kjøre en del bil, og ferge, og sikkert sykle, så det blir reise/bevegelse på en nær måte, hvor vi styrer mye av tempoet selv. Vi må selvfølgelig rekke fergen, men der stopper også forpliktelsene. Vi skal bo i et leid hus, så kan spise alle måltider når det passer oss, trenger ikke å sette på vekkeklokke for å rekke frokost. Det blir gode muligheter for å bade, gå barbent i gresset, observere mennesker (noe av det morsomste jeg gjør), spise en is og nyte en kopp kaffe i skyggen. Jeg tror det blir bra. Gleder meg til ferie med familie.

Det blir nok mange reiser innover denne sommeren, i min søken etter meg har det blitt en øvelse. Kjenne etter følelser, kunne analysere dem, jobbe med å være tro mot meg selv. Det er en bedre og bedre reise, for det er ikke så kaotisk lengre. I begynnelsen var det som å reise til en storby uten kart. Alle disse gatene som førte meg på kryss og tvers, for noen ganger å oppdage at jeg hadde gått i ring, mens jeg andre ganger sto nærmest kilt fast i en blindgate. Nå er det mye friere, og åpner mer opp for gode eventyr. Dager jeg skal tilbringe alene vil bli spennende.

Jeg lengter ganske mye om dagen, etter min elskede, om jeg skal driste meg til et så sterkt uttrykk. Han fyller meg med så mye godhet, å være med han gir meg en styrke og en ro, tro på livet. Vi klarer å være nær hverandre, og jo mer nærhet jeg får, jo mer vil jeg ha. Så, da går jeg rundt og lengter. Det er ikke farlig, eller stress, men intenst. Gjennom lengselen føler jeg at jeg reiser mye, som en reisende, med glødende hjerte.

Tankene er på konstant reise, uten å forholde seg til ferietider. Det er vel der jeg er best anlagt for tivoli, kroppen blir kvalm av nokså lite, men tankene er ikke redde for looper, stup, heng eller noe. De bare kjører på. Med store kontraster, uten hensyn til estetikk. De trekkes mot både ekstremsport og skrekkfilmer, timeglass og humlens anatomi, naboens livsrytme og bekymring over vedlikehold av hus og hjem, til og med økonomi.

Dagen og pliktene kaller, jeg får fokusere på hverdagens livsreise, henge opp klesvasken før jeg fortsetter å spikke på en liten dukke jeg vil gjøre ferdig. Høre på radio, og gi tankene og fantasiene fritt spillerom. 2016-07-10 19.32.02

Torpo stavkyrkje sett gjennom nøkkelhullet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.