Hva er egentlig søtsug? Og, hva kommer det av? Jeg har det sjelden, men ble rammet av det nå. Har nettopp dyttet i meg en skål med smågodt, og nøt 3 -4 av bitene, resten var mani/grådighet. Følelsen jeg sitter igjen med i kroppen er ubehagelig. 

Ettersmaken i munnen er nummen, eller hva jeg skal si. Vanillin, tror jeg det heter, det som dominerer ettersmaken. Kunstig, søtt og ekkelt. Jeg føler hvordan magen dvasker seg rundt bukselinningen,  bare for å minne meg på det forkastelige jeg nettopp har gjort. 

Hadde jeg bare drukket en flaske vin i steden, det hadde føltes mye bedre! Tiden på døgnet og dagen tatt i betraktning trekker jeg påstanden litt tilbake, men du tar poenget? Vemmelse av smågodt er noe eget, og dette gir jeg barna mine, har gjort fra de var små… Huff!

Søtsuget kommer over meg iblant,  kroppen liksom skriker etter noe søtt.  Jeg innbiller meg at den trenger det, for å finne en form for balanse. Det er graden av inntak som skremmer meg. Hadde det blitt med de 3 gode bitene ville det vært ok. Oftest dekker jeg behovet ved å spise frukt, eller syltetøy på brød. Nå hadde jeg smakt på en begynnende muggen melon, og skulle distrahere bort den ekle aromaen med smågodt jeg oppdaget i skapet. Dermed ble det resten av posen, som var tenkt til lørdagsgodt. Ja, ja, om ikke annet har jeg spart ungene mine for det…. Og, når lørdagen kommer kjøper vi nok tilsvarende søte e-stoffer, med ettersmak av vanillin. 

Kommer jeg til å ty til vin, mon tro? Tiden vil vise. Sitter her og angrer med prikkende tunge.😛

2 thoughts on “Søtsug

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.