Hva slags husmor er du? Om du er husmor, da. Akkurat nå er jeg maraton -husmor, eller maraton-julehusmor, for å være mer presis. Det gjelder å bake flere sorter på en dag, og akkurat nå går det så bra. Flyten er god, og boksene fylles.

Husvask eller julehusvask er det vel heller så som så med. Jeg ble inspirert et kort øyeblikk i helgen, da jeg snakket med en som strålende fortalte om husvasken hun hadde foretatt. Vasket inni og bak, over og under, og hadde nytt en lang søndagsfrokost med verdens beste samvittighet. Ren? Nå som det begynner å bli noen timer siden, har jeg flyttet fokus vekk fra mulige skurekluter, bøtte og såpe igjen, og nyter lukten av krydret julebakst.

Julegavene er omtrent ferdig planlagt og skaffet, som fører til mer glede enn stress dette året. Interessant hvordan tid påvirker stress. De årene gaveinnkjøp blir utsatt til siste liten svekkes både kreativiteten og gleden.

Nå kan det vel virke som jeg har pyntet huset og omtrent har ribba inne i ovnen for langtissteking, men den gang ei. Dette året skal jeg gjøre noe revolusjonerende i julen, jeg skal reise. Skal på fjelltur i Andalucia, og la norske juletradisjoner være det, der, uten å engasjere meg. Det er litt forlokkende å tenke på. Ungene mine skal feire og holde tradisjoner i hevd, og neste jul er jeg tilbake i manesjen.

Det skal jules mer før det, og alt virker lett i år. Får ikke lyst til å gråte av hjemlengsel når jeg tenker på julen, og føler meg ikke mislykket heller. De ytre skapte forventningene pleier å gjøre meg så urolig, jeg har på en måte ikke knekt koden. Er ikke julsk nok. Men, i år gjør det altså ikke vondt. Jul er jul, og jeg er bra nok.

Tenker jeg mens jeg sitter her og bader i julekakelukten og kunne ikke hatt det bedre.

One thought on “Midten av desember

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.