Drømmer så mye om dagen, eventyrlig. Det er så morsomt, plutselig snakke med en stein som reiser seg og går, med mosegenser. Eller se noen riktig lange bein i bevegelse, i det de passerer. Uten å ane hvem/hva det var som gikk forbi. Farger og former som glir over i hverandre, fylt av skjønnhet. Musikk til og med, det er musikk i drømmene. Og alle inntrykkene er gode, våkner og kjenner at jeg er glad. Lurer på om underbevisstheten forteller meg at jeg er lykkelig. For, når jeg leser om drømmetyding er mye av det jeg drømmer symboler for lykke og glede. Det er en god start på det nye året.

Han gikk fra Askepott og ble sammen med en av stesøstrene. Det var en morsom setning som slo ned i meg i stad. Og jeg ser det nokså ofte. Det er så interessant, når det butter imot i forholdet, hva er vel ikke bedre enn å bytte partner. Det kan være lett å la seg forføre av en lettvekter, som ikke nødvendigvis blir den letteste på sikt. Vips sitter han der bastet og bundet, og har ikke mot til å snu. Nye småbarn og forpliktelser, som han tidligere strebet etter å fri seg fra.

Hva skjer i eventyret da? Vil det komme en forhekset prinsesse og fri han fra seg selv, det livet han har surret seg inn i? Er det Askepott vi snakker om vil nok den fjotten måtte segle sin egen sjø, evig slave for dårskap. Men, vi kan jo drømme videre og tenke at mannen ikke er større enn han viser seg å være, å befri han. På en eller annen måte. Gi han en hest og et endeløst landskap, håpe og tro han har vett på å galoppere avgårde og finne seg selv.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.