Hvordan måles man i verdi? Er det ut fra hvor mange likes vi får – eller her hvor mange som leser dette innlegget? Og om min verdi måles ut fra det, hvordan skal dybden av verdien måles?

Jeg tenker umiddelbart at det ikke er en dyp verdi å få likes, litt dypere med lesere – om de faktisk tar seg bryet med å lese. Men, hvordan transformere det til noe jeg kan forholde meg til, som vil styrke og nære meg til oppholdelse eller økt ytelse.

Ved å være i et forhold er det lett å føle seg mer verd. Det er noen som har valgt meg, vil meg, ser hva jeg er god for. Hva skjer så med egenverdet den dagen det er over? La si det er over og den en gang så nære partneren er nysgjerrig på noe nytt og annet. Da skjer det virkelig noe med verdien, det kjennes som jeg rykker mange hakk nedover rangstigen. Men jeg lover – jeg er den samme! Hallo – jeg er den samme!! Skjer utskiftningen fort er det lett å tenke at hele forholdet med alle følelsesmessige investeringer har lav verdi. Var det egentlig bra? Hadde vi egentlig noe? Var det kanskje bare nok en dagdrøm og fantasi?

Da er jeg over på noe annet, verdien av dagdrømmer og fantasier. De er uvurderlige og av høyeste verdi, vil jeg si. Hadde det ikke vært for dem ville verden vært et mye tristere sted. Det er så godt å la seg føre avsted med drømmer, for eksempel på bussen. Men, det er rart, med årene blir det vanskeligere å la seg forføre, det er så lett at konkrete tanker og bekymringer tar over. Eller mindfulnes. Det har slått meg at etter et kurs av den sorten er sansene mye mer på, ser, lytter, kjenner etter på øyeblikket mye mer enn før. Nesten litt irriterende, det blir så realistisk dette livet. Mystikkens slør er fjernet. Som om øyeblikket ikke har verdi.

Det eneste vi har er øyeblikket. Stemmer det, så er det i øyeblikket verdien ligger. Da trenger jeg ikke føle meg verdiløs. Brukt. Lurt. Eller hva denne litt uanskuelige følelsen er for noe. Jeg er som sagt den samme. Ikke mer eller mindre. Verdsatt. Av nå. Av tid. Av rom? Ja, slenger det på, så blir det liksom mer ut av det. Verdi altså.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.