Nå braker det snart løs, det er bare en uke igjen til de mest fettrike dagene i året, her i huset. Da fråtser vi i både mat og kaker, og tenker ikke før julen er over, og kroppen tilbakestilles.

Dagens måltid er nettopp fortært, og det besto av naturris og en stor andel rødbet. Det er godt og sunt, tror jeg, og ikke spesielt populært her. Siden jeg er alene i dag passet det fint, og jeg kan ha god samvittighet.

Det er rart med mat nå for tiden, jeg stresser nok alt for mye med det. Hva er egentlig sunt og bra? Spiser jeg riktig? Ikke for mye, og ikke for lite av noe jeg bør spise mye av? Spiser jeg variert nok? Ofte nok? Listen av spørsmål rundt mat er lang, og jeg gir media litt av skylda. Det er så mye skriverier om oppskrifter og dietter, og det forskes så mye på det. Resultater blir delt på facebook, med skjult reklame for et mattilskudd ofte, som setter igang tanker. Vi blir jo syke, så det er naturlig å ville finne årsaker, men noen av oss pådrar oss kanskje sykdommer av å bli stresset av det.

Spise mer fisk er et mål, på en måte, men når jeg hører om alt det gale fisken inneholder etterhvert, blir jeg usikker. Grønnsaker er fulle av sprøytemidler- mindre i økologiske, men sur nedbør og luftforurensning er de ikke skånet for. Kjøtt er antibiotika, som gjør oss resistente, med unntak av viltkjøtt. Men, de dyrene har jo spist forurenset skog. Det er sannelig ikke så enkelt dette her.

Jeg får ta det rolig, så langt det går, og glede meg til julemat og småkaker i år også. Spise sakte, fylle sansene med barndom og uvitenhet, og nyte smakene i øyeblikket.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.