Jeg drømte så livaktig om egg og bacon. Eggene var i fast omelettform, og det var flere sorter bacon å velge mellom. Lyden av baconet som freste under steking på en varm stein vekket meg. Og jeg merket at jeg var sulten. Men, ikke fysen på bacon. Godt fornøyd med yoghurt og korn. Og nytrukket kaffe. Det var som vanlig høydepunktet.

Kaffe, det er en drikk som fascinerer meg. Hvordan lukten sprer godhet og varme rundt i huset, og hvor godt det er med de første munnfullene på morgenen. Når jeg er på min tredje eller fjerde kopp er det ikke like godt lenger, eller, det er ikke for selve smaken jeg drikker den. Det er vanen, varmen i kaffen, og at den speeder meg litt opp. Det merkes først og fremst på hjerteslagene, kroppen ellers forholder seg nokså rolig, bortsett fra føttene som ofte tramper en rytme.

Kanskje for rolig tenker jeg her jeg sitter. Sitter og sitter. Mens jeg leser eller glor. Det verste er når jeg bare sitter og glor, på mobilen eller TV. Noe interessant innimellom, men mest åndelig junkfood. Det trenger jeg sannelig ikke, kjenner at det legger seg som et fettlag rundt hjernen/hjertet/ sansene og gjør meg slapp og tiltaksløs. Blir sløvet, men ikke mer enn at jeg kjenner på ubehaget det gir, over spilt liv og spilt tid.

Tiden og ikke minst den spilte tiden er noe som bare opptar meg mer og mer. Jo eldre jeg blir jo tydeligere er det. Nærmest en skam som farer gjennom meg etter sløste timer. For, jeg har noen poser med gode bøker som venter på meg. Jeg vet de vil få mye mer ut av å lese enn å se lett underholdning. Allikevel kan det fort bli et program til, en episode til, og vipps var den kvelden over. Prøver jeg å memorere det jeg har sett er det ytterst lite jeg husker.

En ny dag har bare såvidt startet, sol og klar himmel der ute. Fortsatt litt kaldt etter natten, rimfrost på bakken. Det blir garantert en tur ut i solen etterpå, har lyst til å dra på en strand og plukke søppel. Eller gå en lang skogsrunde hjemmefra, la bilen stå. Får avveie valget mens jeg sitter og hører radio og lager noen figurer.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.