Denne situasjonen verden befinner seg i nå, den gir stort rom til å tenke og undre seg. På en måte gjør det meg glad å se hvordan alt stopper opp. Tomme gater, lite stress, klar luft og rent vann. Det er mye bra med en verden i virus også, naturen får en pause fra oss. Tid til å puste. Og alt går sin gang. Uten oss. Plantene fortsetter med nye spirer og knopper, fuglene synger og bygger bo, livet leves.

Hjemmelivet åpner opp for andre muligheter. Jeg trodde ikke jeg skulle sette så pris på teknologien som jeg gjør nå. Jeg har oppdaget at jeg kan delta på yogakurs og meditere, online, og det funker fint. Line og Terapeutene på høyden har et fint tilbud, som anbefales. Ved å ha litt struktur på tiden, så ikke et bakeprosjekt for eksempel, kolliderer med timen, som det gjorde første gangen, så fungerer det utmerket. Mye mindre stress enn å rekke en fysisk yogatime. Ingen reisevei. Miljøvennlig også.

Det stopper ikke der, jeg fikk med meg et webinar med Pippi-power på søndag. Da satt Gitte i Danmark, og ga oss et bra påfyll med gode tips til og jobbe videre med tankearbeid og følelser. Ble så lykkelig av å høre henne igjen. Mange kloke tanker.

Jobbe online fungerer også fint. Det praktiske rundt jobben kan godt organiseres som det gjør nå, selv om det ikke er like tilrettelagt som på arbeidsplassen. Jeg merker at jeg kan utføre oppgavene, og det merker nok veldig mange andre med meg. Vi klarer oss ganske bra.

De jeg er litt svak for, eller beundrer mest om dagen når det kommer til hjemmekontor, er undervisningspersonell. For en sporty innstilling og innsats! Omstiller seg helt i forhold til arbeidshverdagen normalt sett, og klarer å motivere elevene sine. Jeg må innrømme at det blir i overkant mye Facebook osv, hvor jeg ser klipp av ivrige, kreative og skapende lærere, og tar av meg hatten. Hører dessuten forelesere fra USA på onlineundervisning med min sønn, skal si de holder engasjementet oppe.

Når denne krisen er over og hverdagen normaliseres igjen kan det tenkes vi vegrer oss. Holder oss inne i hver vår hule og foretrekker å sosialisere oss på denne måten. Tenk så mye vi slipper å forholde oss til. Tenk så mye vi slipper å irritere oss over. Bare bade i selskapet med oss selv og ektefeller/barn om vi har noen.

Ironi til side, det er mye bra med dette også. Livet er ikke så verst. Solen skinner om dagen. Og har begynt å varme igjen. Dagene blir lengre. Og det er et yrende liv av vår.

Legg merke til grønne knopper på trærne. Zoom inn, og jeg tror du kan se det.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.