Da var påsken unnagjort for denne gang, og med mye kvalitetstid med meg selv. Det er rart med det, kan bli for mye av det gode også.

Siden det var mulig, dro jeg til Leveldhytta, med ski og solkrem. Begge deler ble anvendt, jeg påsket meg i fjellet med mange andre. Spiste appelsin og sjokolade. Skiene var bakglatte på det isete føre, faktisk såpass at jeg måtte gå fiskebein på flata der vinden tok tak. De første timene var det uproblematisk, tok det som en tur med ekstra trim. Smilte til folk og det åpne landskapet. Men, etterhvert gjorde utrente muskler og alder seg gjeldende, og det ble en utholdenhetstest. Jeg tok feil i et kryss, og endte opp med noen ekstra kilometer, og feil kurs. Kom tilbake til hytta etter en strabasiøs avslutning, og var ferdig med skiturer.

De to påfølgende dagene hadde jeg gangsperre, måtte bruke hendene til hjelp ved selv små forflytninger av beina. Selvfølgelig var det tilfredsstillende å få bekreftet at jeg hadde så mange benyttede muskler i dem. Og det var med god samvittighet jeg satt i solveggen og leste.

Så var det denne oppdagelsen av alderen som sniker seg på. Jeg gikk altså avgårde på mine bakglatte ski, trodde jeg holdt et bra tempo, men ble forbigått av alle. Rart, når skjedde det? Selv de som var 20 år eldre gled lett forbi. Som tidligere nevnt var jeg smilende blid, men registrerte fakta. Forsto at det krever mer enn to oppvarmingsturer på ski i løpet av en vinter før lange fjellturer i påskefjellet. Siden jeg er så gammel og reflektert aner jeg muligheten for at jeg velger bort lange turer framfor å legge meg i hardtrening. For hvor skal jeg egentlig? Hva skal jeg prestere, og for hvem? Lever godt med å gå de kortere løypene og frigjøre plass for mer trengende.

Solkremen virket iallefall godt, med sin faktor 50. Med god fantasi og forkunnskaper er det mulig å se at jeg er påskebrun. For andre har jeg fått noen fregner på nesa. Jeg er takk og pris ikke solbrent!

Hørte på radioen i stad at påsken varer helt til pinse. Det var strålende nyheter, kan rekke å bli både påskebrun og solbrent før St.hans. Ellers får det gå i arkivet, alle inntrykkene fra årets gule kyllinghøytid.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.