Endelig lørdag, endelig fri, og ny økt med andelsarbeid. Som andelsbonde på gården Nes er 10 timers gårdsarbeid det som inngår i avtalen. Og det er vel anvendt tid, med tanke på alle de deilige grønnsakene vi dyrker der.

I dag skal vi binde opp tomater og plante ut purre, luke blant gresskar og squash, prikle småplanter, gå med hjulhakke på løkfelt og langs bondebønner og sukkererter, vanne i drivhus.

Bare ved å lese om dagens gjøremål kjenner jeg på økt spenning og forventning rundt årets innhøsting. Det er allerede flere ting å høste, som salater, reddik og urter. Blir minnet på hvor rik jorden er, hvor godt det er å hente maten rett fra åkeren. Vite at maten har vokst i økologisk miljø, med hjelp av vårt andelsarbeid og den dyktige gartneren og bonden.

Det er hyggelig sosialt også, på disse dugnadstimene. Vi er et arbeidslag som jobber sammen. Mens vi jobber oppstår gode samtaler, og vi opplever et fellesskap, med et felles mål. Det er i tillegg lærerikt. Min tid med kjøkkenhage har vært en spe begynnelse på kunnskap om dyrking, gjennom gården har den blitt betraktelig utvidet. Fortsatt er det mye å lære, og enklere å forstå hvorfor det ikke ble supre resultater på egenhånd.

Nå nærmer det seg tidspunktet for oppmøte, og jeg skal gjøre klar kaffetermos og matpakke. Etter økten er det et høydepunkt med matpause, forhåpentligvis i sola.

Tar noen bilder fra dagens arbeid, så dere får se selv hvor fint det er. Frodig og grønt, levende.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.