For å si det rett ut er jeg ganske smakløs. Har kanskje vært det lenge, vil noen hevde, i og med at klesstilen har vært nokså tilfeldig sammensatt til tider. Styrt av hva jeg har arvet mer enn hva jeg har kjøpt. Jeg har kjøpt veldig lite klær veldig lenge, både av økonomiske og miljømessige hensyn, og det har gått sport i det. Bruker lite tid på å tenke på hva jeg liker/ mote. Fokuset er på hvor lite kan jeg klare meg med? Hvor lett kan fotavtrykket mitt være, i moderne verdens forbrukssamfunn? Jeg vil egentlig ikke være med på dette tullet, hadde vært godt fornøyd med å ha utstyrskiste med 20 stakker fra ungdomstiden, tror jeg, selv om det også var litt av en overflod.

Det er ikke bare klærne smakløsheten kan vises gjennom, det er mye av det materielle som bærer preg av det samme. Om jeg blir vurdert ut fra hva du ser. Jeg liker en klassisk Jaguar mye bedre enn en sliten Honda Jazz, men det er en godt skjult hemmelighet. Akkurat som jeg liker nydelige designmøbler bedre enn mye av det jeg er omgitt av i huset mitt. Men jeg kan fint leve med det. Møblene, huset, bilen. Jeg er utrolig heldig, utrolig priviligert som har det jeg har i livet, som kan leve som jeg gjør, smakløst eller ikke.

Situasjonen for mange mennesker i verden i dag er smakløs. Smakløs på et dypere plan. Har nettopp lest siste utgave av Redd Barnas magasin og følger delvis med på konflikten i Ukraina, og ser og opplever hvor ille det kan være. Både for ukrainer og russer, somalier og afghaner. Hvor uforståelig og tragisk livet kan være. Hvor smakløst det hele er. De rike sadistene som regjerer på de utroligste måter, sikkert omgitt av god smak i sine borger. Sitter på samfunnets øverste trinn og bruker blender på de der nede. Helt ufattelig! Det er smakløst!

Og så det nære igjen- er i ferd med å bli frisk fra korona. Ble ikke veldig syk, men satt ut i noen dager. Må innrømme at jeg har vært litt nysgjerrig på dette her, siden det meste har dreid seg om denne pandemien så lenge, og nå er jeg en av de innvidde. Har fått erfaringen, og mistet smaken. Det har jeg lurt veldig på, hvordan oppleves det? Nå opplever jeg det med utforskende engasjement; hvordan kan rå løk og agurk smake det samme? Hvordan kan kylling og ost smake omtrent ingenting og det samme, med bare ulik konsistens? Kaffe og te er to sider av samme sak, varm drikke med bitte små nyanseforskjeller. Jeg håper det varer en kortere periode, godt å ha smak. Og for å si det rett ut synes jeg egentlig at jeg har god smak. Absolutt ikke smakløs!

Fritt for ikke å bli med på blindtesten i dag, vil bare vite at jeg spiser grønnsaker.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.