Påsken er ute.

Og hvordan var den når den var inne?

Det er ikke helt lett å bli klok på hva denne høytiden er for meg, bortsett fra en rekke ulike knagger. Alt fra salmesang og gudstjenester, kors, sorg og glede. For Jesus sto jo opp igjen, så alt ble såre vel. Og kyllinger. Mange gule kyllinger i myke og harde materialer, høyt og lavt inne i huset. Påskeegg, både de malte og de fylt med godteri. For mye godteri har jeg hatt lett for å tenke. Fordi jeg er så søt etter noen dager at det nesten sitter fast i munnen. Og enda kunne det sikkert vært mer. Og lammestek. Det er påske. Med fløtegratinerte poteter. Sol, ski eller sjø, appelsiner.

Hva så? Trenger jeg det? Savner jeg det? I år har det vært lite av mye av det, tror jeg. Men: kyllinger og egg i stua, gule tulipaner og godteri, appelsiner og sol, lammekoteletter. Jeg kan nok slappe av med å huke av for at påsken var inne i år også. Og nå er på vei ut.

Ut i våren og fuglesangen, spirene som gror og den deilige våren. Nå kommer varmen tilbake, lyset og de lange kveldene. Ingen grunn til å engste seg. Når et eventyr slutter starter alltid et nytt.

Årets påske var mye innenfor disse veggene.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.