Og da tenker jeg ikke på kommune- eller stortingsvalg. Tenker generelt veldig lite på det mellom valgene som kommer systematisk og jevnt annethvert år.

Nei, med valg tenker jeg på de valgene jeg tar hver dag, de valgene jeg daglig må ta stilling til. Nå er jeg inne i en strøm hvor jeg tar mange gode valg, tenker jeg, og da er jeg med en gang mer raus ovenfor meg selv og de dårlige valgene.

Det skjer mye variert og spennende på kulturfronten i denne byen. Kanskje ikke så overraskende med tanke på at det er en av landets største byer, men i lang tid har det vært noe som ikke angår meg noe større. Nå har jeg våknet, og gleden er stor over igjen å la seg inspirere gjennom interessante boksamtaler med forfattere, konserter og utstillinger. Koronaperioden har sluppet psykisk taket på meg, jeg er fri til å ta valg igjen. Godt å la seg underholde av det ekte, ferskvarene utenfor tvskjermen og den trygge sfæren i egen stue. Til og med hyggelig å se andre mennesker og utveksle noen smil og ord.

Trond Viggo Torgersen var en av de som inspirerte en kveld, han snakket om alderdommen. Det var interessant, og godt med noen påminnelser. Det er viktig å holde seg i form, ta vare på kroppen sin. Alderdommen kommer uansett snikende med alt det innebærer, men vedlikehold er lurt. Det minsker plagene. Og dermed har jeg såvidt – bare to morgener har gått siden fredag kveld – begynt med et fast morgenritual med trening igjen. Kan virkelig anbefale figure 8, det ligger treningsøkter på YouTube. Det er øvelser som er bra for kjernemuskulaturen, og den er det viktig å trene med tanke på framtiden. I slutten av videoen sier hun at vi vil gløde sterkere, en god bieffekt om det er tilfelle.

Lese bøker er en syssel jeg liker godt. I lengre tid nå har jeg startet mange morgener med å lese. Ikke alltid like lenge, men tillate å legge inn en lesestund framfor å gjøre hus- eller hagearbeid. Det gjelder å stå i valget uten å stresse i kroppen og føle meg lat. Det blir stadig enklere å hvile i det, merker hvor god start det er. Hodet og tankene er godt skjerpet tidlig på dagen, og det jeg leser blir med meg, og er med å forme de videre tankene gjennom dagen. Opplever at det er en bra ting, oppbyggende!

I går hadde jeg både fri og besøk og gikk rundt i gamlebyen og var turist eller besøkende, eller hva jeg skal kalle det. En deilig opplevelse og gå rundt og oppleve bydelen, og blant annet ha tid på Camino bok. Der er det så hyggelig- og så mange bra bøker! Gleder meg til å lese boka med avisartikler av Gabriel García Márquez. Han tenkte på seg selv som først og fremst journalist, det var nytt for meg. Har jo ikke lest så mye av han før, men tenker det er spennende.

Dette med valg igjen, klokken går. Skal jeg rekke å lese før det går over i formiddag her må dette være nok skriblerier for nå. Og god søndag!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.