I går hadde vi bakgårdsfest for alle som ville komme, vi som holder til i vår krok av Gamlebyen. Det var et hyggelig arrangement med god stemning, og deilig sommervær. Selv om jeg syntes det var for få der, var det fint med de som kom, og de som stekte burgere var kanskje lettet over at ikke køen var lenger.

Det definitive høydepunktet syntes jeg var å høre Åsmund Moen og Nanna Ikutomi Sørli spille. De er utrolig dyktige, og de skapte magi. Det siste stykke, som Åsmund hadde skrevet, skulle gjerne vart lenger for min del. Eller så kan jeg håpe å høre det igjen.

I forkant av arrangementet har det vært en prosess, begynte som en liten spire, som fikk vokse seg mye større enn i fjor. I fjor ble det en konsert og salg med husflidslaget. Vi var tre som samarbeidet, og vi sto for regningen. I år fikk jeg først med tre om samarbeidet om å ha bakgårdskonsert – som vi fant ut kunne være mer. Fikk med flere til å stå og selge sine håndverksprodukter, mer salg av mat/ drikke, aktiviteter for barn, to konserter, forfattertreff – og sponsorer. Dermed var ideen min om å gi noe til kundene ikke lenger et økonomisk utlegg, men mer en investering i tid.

Markedsføringen var mye mer aktiv i år, flere plakater, flere innlegg på sosiale medier, og flere til å dele. Og arrangementet varte lenger. En konsert på 40 – 45 min er noe annet enn noe som varer i 5 timer.

Nå gjenstår opprydding. Ikke så mye, utvendig ble det ryddet bra i går, alle tok sitt. Men i verkstedet venter mye på å komme tilbake i system. Jeg gleder meg til å fikse det, det er som å rydde opp etter fest; gå omkring og mimre over det som var. Få ryddet litt i samme slengen.

Til slutt gjenstår evalueringen. I fellesskap på et møte. Da kan vi tenke sammen, og starte å planlegge neste arrangement, kanskje?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.