Har nettopp oppdaget en tyrkisk serie på Netflix – Another self – gjennom ei venninne. Den var utrolig spennende å se, slukte de første episodene på noen kvelder. Det som gjorde den så interessant var det psykologiske aspektet. Andre problemstillinger, nye ansikter, tyrkisk musikk. Opplever at det gir nye måter å forstå livet på, nye innfallsvinkler.

Serien er selvfølgelig overflatisk på mange måter, med vakre mennesker og en rekke happy endings, men det tåler jeg helt fint. Slukte det alt sammen, og venter på nye episoder.

I mellomtiden er det tyrkiske filmer det går an å se på, som den jeg nettopp så og ikke husker navnet på. Også der traff det meg hvordan det psykologiske – og åndelige var bakt inn på en fascinerende måte. Sitter igjen og føler meg beriket, med tyrkisk sang i hode. Der var det også med nye vakre mennesker som kan nytes istedenfor sjokolade.

Oppleves som jeg har vært på en reise nå. Har opplevd noe jeg vil ha mer av. Variert og vakkert Tyrkia, noe litt annet enn jeg har forestilt meg gjennom media. Jeg har tenkt at folk der er undertrykte og gammeldagse i forhold til oss nisser i nord, og ser noe helt annet. Dette må utforskes videre, og tipser andre om å gjøre det samme.

Godt å se noe annet enn amerikanske serier og filmer – lett krydret underholdning, ja takk!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.