I bunn og grunn er det to sider samme sak, men leser du gormet med norsk aksent blir det litt ironisk, på samme måte som jeg ser på egne kokkekunster.

Jeg elsker god mat, jeg elsker utsøkte råvarer og lekre tallerkener med maten nydelig dandert. De gangene jeg er så heldig å oppleve denne luksusen fryder jeg meg. Har opplevd virkelig gode opplevelser både i private sammenhenger og på restauranter. Blir imponert over matkunstnere.

Mitt kjøkken bærer preg av mer enkelt stell. Jeg liker å lage mat fra bunnen, gjerne både kortreist og økologisk, selv om det blir mye mindre av det nå som jeg ikke er andelsbonde. Har i det hele tatt mat lenger nede på prioriteringslisten om dagen, men lager oftest mat, som helst er nokså sunn. Og variert. Tenker at det er viktig å ha ulike retter gjennom uken.

Ikke for å skryte, men i dag følte jeg meg nærmest litt sprelsk, og hadde det gøy da jeg danderte fiskekakene på en seng av erter. Fiskekaker fra Kiwi – altså ikke hjemmelaget – det har jeg knapt nok gjort, og hermetiske erter. Da er jeg litt norsk gormet (gjerne med innlandsaksent), og smiler og spiser solo.

Nok om det. Nå står kveldens kopp te for tur. Urtete som skal nytes i ro og mak før natten.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.