Noen ganger fungerer kommunikasjon elendig, og det er nærmest umulig å ikke bli litt sprø. Nå er det såpass lenge siden jeg styrte med disse flybillettene at jeg kan se på det som underholdning.

Det hadde seg slik at jeg bestilte flybilletter gjennom Travellink, siden de hadde det beste tilbudet, og jeg skulle på tur med et nærmest mikroskopisk reisebudsjett. Dermed droppet jeg å bestille bagasje og avbestillingsgebyr. Den planlagte reisen skulle skje i vinterferien, siden mitt reisefølge var skoleelev. Koronasituasjonen i Norge var optimistisk på bestillingstidspunktet, og jeg gikk ut fra at USA ville være åpent og avslappet innen februar påfølgende år. Der tok jeg feil, det var fortsatt problematisk med flyreiser og Statene noen uker før planlagt tur. Dermed bestemte vi oss for å utsette turen til høstferien.

Inne i Appen til Travellink virket det veldig greit å endre flyreiser, så jeg gikk friskt igang med prosjektet. Så at det ville bety økte utgifter, men ikke så mye at jeg ikke ville klare det. Da begynte moroa. Jeg fikk ikke avsluttet bestillingen ved endring av billettene, det stoppet opp før betaling, der jeg skulle vente på svar fra agent, som skulle ta inntil 72 timer. Det skjedde ingen ting. Jeg gjentok forsøket flere ganger de nærmeste ukene, og fikk ikke endret billettene. Dermed forsøkte jeg å komme i kontakt via chat. Det tok veldig lang tid bare å chatte med roboten før jeg kom til en agent. Og det kunne ta opp mot en halv time mellom svarene fra agent på chat. Etter noe forklaring på problemet ble jeg satt over til ny agent, som skulle høre problemet før den kunne hjelpe, og kanskje bli satt over til ny agent. Eller så ga jeg opp etter mye venting og ingen svar.

Jeg forsøkte også å ringe. Da opplevde jeg samme styret med å vente, bli sendt fra agent til agent og forklare problemstillingen, uten å få svar. En gang var jeg virkelig optimistisk inntil nye billetter var funnet, detaljer ble skissert opp – og jeg ble satt over til ny agent. Jeg ble så forbannet- følte meg direkte lurt. Det hjalp ikke å ringe et såkalt norsk kontor heller, møtte bare nye folk på gebrokkent engelsk, med rikt ordforråd, som var forvirrende.

Jeg forsøkte å kontakte flyselskapet direkte like før planlagt avgang, for selv om jeg hadde gitt uttrykk for at jeg ikke skulle dra på planlagt tidspunkt ble ikke dette endret, og jeg fikk innsjekkingsvarsel. Dermed klarte jeg til slutt å få avregistrert oss gjennom flyselskapet, men de kunne ikke hjelpe meg med nye billetter eller refusjon. Dette måtte gå gjennom reiseselskapet.

Mitt ønske var fortsatt å besøke sønnen min, og klare å få til reisen. Pengene jeg hadde brukt på billetter var borte, og situasjonen føltes håpløs. Jeg kontaktet forsikringsselskapet mitt, siden jeg har reiseforsikring, men de sa de ikke hadde noe med billettkjøp å gjøre, det måtte jeg ta med reiseselskapet. Dermed kontaktet jeg forbrukerrådet, som ga meg noen tips, men som heller ikke kunne hjelpe meg å ta saken videre. Et av tipsene var å kontakte Mastercard, siden jeg hadde betalt reisen med det. De kunne ikke trekke pengene tilbake, husker ikke lenger hvorfor.

Som dere forstår, dette ble etterhvert en innviklet ringdans, hvor ord møtte ord som viklet seg inni andre ord. Påstander som gikk forbi hverandre. Ord mot og fra hverandre som inn og ut av ringen. Det hele føles absurd, jeg bestilte en reise som skulle endres, ikke noe vanskelige enn det. Takk og pris kom jeg meg på turen, men beklageligvis ble det uten skoleeleven. Pengene er tapt og det useriøse reiseselskapet holder sikkert på som før og tjener penger på sånne som meg. Ugreit, synes jeg! I tillegg mistenker jeg at mange av agentene i firmaet er fra fattige land og med lave lønninger. Dette er selvfølgelig en hypotese ut fra dialoger med sterke aksenter på engelsken. Legger ved en smakebit av chatten. Har masse skjermdump av den, som jeg ikke vet hva jeg skal bruke til annet enn denne type utlevering.

Hørte aldri noe mer om refund.

2 thoughts on “Kommunisere i ring

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.