År som går og alder er noe som tidvis opptar meg i samtaler. Definitivt mye oftere nå enn i gamledager. Da en var 22 og var invitert i et 30 -årslag husker jeg det var tema som opptok meg. Kanskje mest fordi det var spennende å dra på fest med så voksne folk, og observere hvordan de var, med karrierer og mer etablerte liv. Få et nærbilde av hva som kunne vente meg.

Nå er ikke bilde like lystbetont må jeg innrømme. Jeg omgåes en del folk som ligger foran meg i løypa, og kjenner på en spenning for framtiden blandet med en uro. Det er jo ikke til å komme forbi at en kropp på 65 har vært i bruk lenger enn en på 53. Og slitasjene jeg kjenner på nå, de vil trolig bli tydeligere i framtiden. Det er litt skummelt. Jeg elsker å danse, og vil helst kunne fortsette med det lenge! Jeg jobber med hendene og armene, det er også noe jeg ønsker å kunne gjøre lenge!

Hvordan optimisme og nysgjerrighet ikke trenger å endre seg, hvordan en kan beholde naivitet og samtidig være modnet, det er heller frydefullt. Den mentale biten er mye mer å glede seg over enn den fysiske, tenker jeg. Etter som årene går og mer og mer levd liv ligger bak meg vil jeg ha et stort skattkammer, bli stadig rikere. Det er jo morsomt å tenke på, alt det spennende som ligger foran oss.

Og så var det denne kroppen da, må bare ta den med på kjøpet. Forsøke å holde meg frisk og glede meg over alt som er bra med den. Jeg skal og kan ikke klage, jeg feiler ingenting. At det stikker og knirker litt i knærne, at ryggen verker etter et løft, at fingrene begynner å få stive ledd osv, det er bare tegn på at årene går, og alderen er adekvat.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.