Lag en liste over fem ting du gjør for å ha det morsomt, lød en “oppgave” her. Det første jeg tenkte var at jeg har det da ikke gøy, i allfall ikke med vilje, noe jeg bevisst velger. Men, så kom jeg på at det er klart jeg gjør det.

1. Danser internasjonal folkedans.
2. Treffer folk jeg kan le sammen med.
3. Ser hverdagskomikk i det meste.
4. Vrir og vrenger på ord.
5. Drømmer

Det som er morsomt for meg kan fortone seg veldig forskjellig, det kommer blant annet an på hvordan formen er. Når jeg er fokusert på arbeid er det noe helt annet enn når jeg sitter trøtt foran tv på kvelden. Ofte er kropp involvert, som små og store bevegelser, mimikk eller gestikulering med armer og bein.

Det er som toner som treffer meg, det kiler litt inni magen et sted. Tror det er nært knyttet til hjerte og hjernen. Morsomt med humor som bevisst involverer tankene. Tenke ting i en annen rekkefølge, eller i et annet mønster, kanskje.

Å beskrive hva som er morsomt var mye vanskeligere enn jeg trodde, og rett og slett ikke så morsomt. Ordene blir litt tamme og små. Oppdager at mye er morsomst sammen med andre, men at jeg har det gøy når jeg lager figurer også. Eller sliper på en sko. Eller går og ser rundt meg og lar meg underholde av måker, for eksempel. Når jeg menneskeliggjør dem kan det det bli ganske komisk.

Tar gjerne innspill på hva som er morsomt for deg, om du vil skrive litt under her!

Sitter og leser i denne boka, og kan vel ikke si at den er direkte morsom, selv om den er god, og jeg kan anbefale den.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.